fbpx
Svoboda jednotlivce, volný trh, malý stát a mír
Liberální institut

Den daňové svobody: TZ měsíc před (21)

0

2. 5. 2019, Měšec.cz: Den daňové svobody se letos ještě o 6 dnů posunul oproti minulému roku. Sami na sebe začneme letos vydělávat až po 28. květnu 2019. Do té doby pracujeme pouze pro stát. Ačkoli jsme si oproti roku 2018 téměř o týden pohoršili, jde i přes to o třetí daňově nejsvobodnější rok od roku 2000. Informoval o tom Liberální institut. (zdroj)

30. 4. 2019, Hospodářské noviny, s. 12: Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu. Podle výpočtů společnosti Deloitte, která využívá jiné metodiky, připadne letos den daňové svobody na 23. června.

30. 4. 2019, Brněnský deník, s. 4: Praha – Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval včera institut. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Až do té doby jeho příjem připadá státu.

30. 4. 2019, iHned.cz: Krátké zprávy z domova, ze světa a z byznysu: ODVODY STÁTU Češi letos budou pracovat na stát více než loni. Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu. Podle výpočtů společnosti Deloitte, která využívá jiné metodiky, připadne letos den daňové svobody na 23. června.

29. 4. 2019, byznys.ihned.cz, Češi budou letos pracovat na stát až do konce května. Kvůli zpomalení hospodářského růstu je to o týden více než loni: Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval v pondělí v tiskové zprávě institut. (celý článek »)

29. 4. 2019, byznysnoviny.cz, Lidé v Česku budou letos pracovat jen na stát 148 dní. Den daňové svobody nastane 28. května: Den daňové svobody, tedy pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana, letos připadá na 28. května. Je to tak o 6 dní později než v loňském roce, kdy vycházel na 22. května. Za zhoršení oproti loňsku může především zpomalení hospodářského růstu, uvedl Liberální institut. (celý článek »)

29. 4. 2019, Novinky.cz: Na stát budou Češi letos pracovat o týden déle než loni: Češi letos přestanou pracovat na stát 29. května. To je o šest dní později než v loňském roce, kdy takzvaný den daňové svobody vycházel na 22. května. V pondělí to uvedl Liberální institut. (celý článek »)

29. 4. 2019: Kurzy.cz: LI: Den daňové svobody letos bude až o týden později. Klesal přitom od r. 2013: Podle Liberálního institutu den tzv. daňové svobody (Češi přestanou pracovat na stát) v ČR letos připadne až na 29. května, což je o týden později oproti r. 2018. Posun lhůty nahoru je přitom prvním od r. 2013 a teprve druhým od roku 2010. (celý článek »)

29. 4. 2019, TheWorldNews.net: Češi budou letos pracovat na stát až do konce května. Kvůli zpomalení hospodářského růstu je to o týden více než loni: Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval v pondělí v tiskové zprávě institut. (celý článek »)

29. 4. 2019, SvobodnýZpravodaj.cz: Lidé v Česku budou letos pracovat jen na stát 148 dní. Den daňové svobody nastane 28. května: Den daňové svobody, tedy pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana, letos připadá na 28. května. Je to tak o 6 dní později než v loňském roce, kdy vycházel na 22. května. Za zhoršení oproti loňsku může především zpomalení hospodářského růstu, uvedl Liberální institut. (celý článek »)

29. 4. 2019, Globe24.cz: Den daňové svobody: Češi letos budou na stát pracovat déle než před rokem: Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval dnes v tiskové zprávě institut. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu. (celý článek »)

30. 4. 2019: DAUČ.cz: Den daňové svobody 2019: Musíme vydržet ještě jeden měsíc, poslední měsíc práce na stát. Po 28. květnu 2019 již začneme vydělávat na sebe. Do té doby, celých 148 dní, pracujeme pouze pro stát. Oproti loňskému roku jsme si tak pohoršili o téměř celý týden. I tak jde o třetí daňově nejsvobodnější rok od chvíle, kdy Liberální institut Den daňové svobody počítá. (celý článek »)

29. 4. 2019: ČeskéNoviny.cz: Češi letos budou podle institutu pracovat na stát více než loni: Praha – Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval dnes v tiskové zprávě institut. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu. (celý článek »)

29. 4. 2019: Patria.cz: Horké zprávy: Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval dnes v tiskové zprávě institut

2. 5. 2019: FB Svaz účetních České republiky: Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Češi tak budou na stát letos pracovat 148 dní. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu, informoval dnes v tiskové zprávě institut (zdroj)

4. 5. 2019: Peak.cz: Absolutní stopka ropě z Íránu a repo sazba nejvýše za desetiletí aneb souhrn událostí 18. týdne Plouživé příjmy, bleskové útraty. Češi budou letos na státní výlohy vydělávat o týden déle. Den daňové svobody připadá podle výpočtů Liberálního institutu až na 28. května, loni to bylo 22. května. Za meziročním zhoršením je především zpomalení hospodářského růstu. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu. Celosvětově nejlepšího výsledku dosáhlo letos Irsko, kde měli den daňové svobody 5. dubna. Naopak nejpozději bude ve Finsku (9. července) a ve Francii (22. července). (zdroj)

5. 5. 2019: Rádio.cz: Týden v číslech 148 dní budou letos Češi pracovat na stát. Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 28. května, loni to bylo 22. května. Meziroční zhoršení zavinilo podle institutu především zpomalení hospodářského růstu. (zdroj)

6. 5. 2019: ČT24: Události, komentáře: Jiří DOLEJŠ, /KSČM/ člen rozpočtového výboru sněmovny Ano. To bychom, to bychom si museli popovídat, jako máme představu zejména u majetkových daní. Já chápu, že lidé neradi platí daně, že dokonce někteří k tomu používají, používají jako symbol takzvaný den daňové svobody, ale jestli jste zmínil například průměrnou cenu bytu v Praze 7 milionů, tak si troufnu říct, že obyčejní Pražané na tak drahý byt stejně nemají a to dokonce ani s pomocí hypotečního úvěru.

9. 5. 2019: Týdeník Květy, s. 36: Daňové zatížení českých občanů stále stoupá. Vyplývá to alespoň z výpočtů Liberálního institutu, podle kterých Den daňové svobody letos připadá na 28. května, zatímco vloni to bylo 22. května. Až do Dne daňové svobody jde veškerý příjem občanů státu, teprve po tomto dni končí na jejich kontech. Podle jinak konstruovaných výpočtů firmy Deloitte ovšem připadá letos Den daňové svobody dokonce až na 23. června!

9. 5. 2019: ByznysNoviny.cz: Znárodňování po Německu aneb demokratický socialismus v Česku i v EU dávno existuje Nejde o chiméry. Statistika je nekompromisní. O míře znárodňování vypovídají odborné výpočty, například tzv. Den daňové svobody (DDS), který rozděluje rok na 2 části: na dobu, kdy člověk pracuje pro stát a na dobu, kdy pracuje tzv. „pro sebe“. Přičemž, práce pro stát, respektive doba, kdy člověk pracuje výhradně pro stát, znamená, že v této době byla veškerá práce toho kterého ekonomicky aktivního občana plně (ze 100 procent) znárodněna ve prospěch státní pokladny. (celý článek)

27. 5. 2019: Hospodářské noviny, s. 2: Extra: Na poslední květnové úterý připadá podle propočtů neziskové organizace Liberální institut takzvaný den daňové svobody. Označuje se tak pomyslný okamžik, od něhož už jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu. Liberální institut při svém výpočtu vychází z kalkulací Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Podle výpočtů společnosti Deloitte, která využívá jiné metodiky, připadne v Česku den daňové svobody letos až na 23. června.

Sdílej

O Autorovi

mm

Martin Pánek je ředitelem Institutu liberálních studií a bývalým ředitelem Liberálního institutu. V minulosti pracoval jako poradce v Evropském parlamentu.

Comments are closed.